Tuesday, August 9, 2011

MUSTAHAK!!

td gua g terawikh... habis terawikh gua lepak-lepak jup layan moreh ngan pak imam sambil layan kueh karipap 2,3 ketul... sekali sekal gua suruh budak2 kat situ isikan gua air oren untuk menemani kueh karipap yang gua tengah nikmati perlahan.. semua jemaah ngah eksited nk tuggu sate yang bakal di hidangkan kelak... tiba-tiba handphone gua vibrate...

gua check2 da 2,3 kali misscall dari brader gua kat sabah.. tak cukup ngn tu ade lg tambah ngan latest mesg "lu kat mana?"

gua pelik... asal org tua ni.. gua balas, "gua kat masjid, bru pas solat terawikh.."

selang seminit beliau balas... "lu balik skrang, bukak tv3.. MUSTAHAK!!"

gua tekejut gak... gua tegesa2 telan karipap... salm tok imam n terus g start moto... on the way gua teringat 2,3 hari lepas bro gua ade calll tanya gua pasal undang2 kontrak... katenya project skolah yang die handle kat sabah tu ade mslah... kontraktor da lari... gua rasa ni sure pasal project tu... da msuk tv3 ke?? xpelh sate free gua letak tepi dulu...

sampai umah gua terus rampas remote dr anak sedara gua dgn ganas... anak sedara gua tgh leka lyan lagu "sory... sory..." kat chnnel korea pndang gua dgn dendam...

gua x kisah... gua kene tgk tv3... bro gua kate ade bnd mustahak... gua pun picit remote tu 1..0..3...

skli gua tgk Awal Ashari relax je ngah mengacarakan satu rancangan hiburan dgn tetamu undangan nya nur fathia ...

gua hantar mesg kat bro gua... "ape maksud semua ini?"

beliau balas "tu kan corse mate lu.. merangkap bakal kakak ipar lu..."

bastat... mustahak kepala lutut kau.... perasan tak beragak...

gua start balik moto... terus pecut ke masjid harap sate free tersebut belom habis......

8 comments:

LyaLuna said...

HAHAH bikin suspenn jekkk >.< sate sate lam paleee :P

http://yanadimple.blogspot.com

rudy_tensai said...

haha lame x mkn sate kot... free plak tu...

LyaLuna said...

ahaiii. ta pasai pasai fkir sate plek mlm mlm nehh HAHA @_@

http://yanadimple.blogspot.com

rudy_tensai said...

kehkehkeh mne de da sate kul 2 pagi gini... 7e xde jual sate... haha

asnizaziz said...

sate punye pasal..lautan api sanggup diredahi..huhu

Nazrul Azam Aliasaa said...

haha..kelakar gak..

Fyzal said...

berdasarkan entri kau ni, aku syak kau budak Law UiTM kan?

'rudy Tensai' said...

btul bro.. gua uitm... tak syak lg... hehe