Friday, August 12, 2011

gua adalah seorang yang baik

gua pusing kiri, gua xselesa... gua pusing kanan lg la azab... gua nk meniarap kang takleh benapas lak... nk duduk, pe jadahnye tido sambil dudukkan? gua off kipas.. harap2 azab ni kureng sikit.. tp gua peluh2 lak panas... semua serba tak kene... betul la ckp mak gua dalam dunia ni sakit yang paling sakit pas sakkaratul maut adelah skit gigi... sakit ms nak beranak (gua hepi coz gua lelaki) jatuh no 3. gua btul2 dalm kesakitan yang amat, gua rs mcm ade ulat2 kat gigi gua ngah membaham gusi gua secara rakus dan tanpa belas kasihan.

ngah gua cr posisi sesuai untuk menenteramkan gigi gua... sekali tiba-tiba member gua, syed, msuk bilik. die sengih2 kat gua. biase ms org sakit gigi, die secara otomatik jd emotional. gua tidak terkecuali...

"bro... gua ade bende nak bgtau ni" syed tibe2 bersuare. melihat ngan pakaian beliau yang agak bergaye gua tau beliau br balik "dating". selalunya beliau lebih selesa berseluar pendek dan tidak berbaju dirumah, satu sikap yang bertentangan ngan title beliau sebagai seorang yang berketurunan "syed".

"haa.. mende?" gua menjawab ngan nak tak nak. tak jawab kang kecik ati.

"salah satu sebab2 sakit gigi adalah malas gosok gigi, hahahah" kate beliau ngan angkuh.

pang! satu sepakan akrobatik melekat kat bontot beliau... "celake lu, gelakkan gua"

gua rasa sepakkan gua terlalu lemah untuk beliau agaknya, coz beliau masih gelak sambil berlari-lari anak keluar dr bilik gua. gua memaki beliau dalm hati.. tak gune py kawan xde perikemanusiaan langsung. bukan nk belikan gua ubat ke pe, hatta menanyakan keadaan gua yang tersiksa ni.

gua capai phone, dalam ms emosi mcm ni gua perlukan seseorang untuk mengadu. gua pon call awek gua (ex-awek ms sekarag ni). nk mengadu la ni... mana tau suare beliau boleh menenteramkan ulat-ulat kat gigi gua. gua pon boleh tenteram ngan suare beliau apetah lagi gigi gua kan??

"sayang, gigi b sakit ni" suare gua manje2 ckit nk mintak peratian. (uweeeks!)

tuuuuuut... dah2 gua malas nk teruskan.. kang lu orang muntah2 lak. gua malas nak tanggung...

so, tu hari, ms gua masih lagi bergelar seorang pekerja TM (telekom malaysia) kat opis gua, member gua, dila, ngah menaggung azab yang same ngan gua tanggung masa kat kolej dulu... ade ke patut makan kerepek pon beliau sedut? sekeping kerepek tu nk dkt seminit gak la die ambik ms nk telan... katanya demi menjaga ketenteraman gigi beliau... hahaha...

so, gua pun suruh beliau g klinik gigi kerajaan balik keje...

"tutup la, die bukak pagi je" jawb beliau.

"bukak.." gua balas bersahaja.

"tutup la! ptg untuk org yang dah buat temujanji je, kalo nk check kene pegi pagi.. aku tau la! aku da pegi tanya ari tu!" jawb beliau ngan suare tegang sedikit...

gua gelak je. gua tau simptom sakit gigi adelah emosi melampau.

tapi sebab gua ni baik hati dan berperi kemanusiaan (tak mcam member gua syed td) gua telah membelanja beliau ubat sakit gigi. gua tau gua baik... gua baik kan?

13 comments:

twinkeenabilah said...

ye kau mmg baik hati, kekeke kalau sakit gigi dalam dia ade ulat ke?? erk.

asnizaziz said...

baik gile ah ko ni XD

aku said...

eh,tajuk entry sma la..tu je nak tulis.haha

p/s :lenkali pkai berus toilet.leh cover suma bhg dlm gg tu..hihi

aku said...
This comment has been removed by the author.
Alya EsprĂ©zzo™ said...

haha..baiknya! :P

http://www.alyaesprezzo.com/2011/08/kucing-pun-pandai-bagi-tips.html

SyuE said...

haha. baik nye la! ;)

~Queen Q~ said...

kesian kwn awk kne sedut kerepek tu. dah tahu sakit gigi ade plak hati nk mkn kerepek.. hehe.. bubur kan ade :)

Dhiya Fariza said...

I dunno why but I can't stop laughing reading this :D

~Queen Q~ said...

tutorial favicon ni ok kot :)

http://2dayblogger.com/blog/2011/01/09/4-langkah-mudah-letakkan-favicon-di-blog/

IzyanWasli said...

b, sayang baca dah ni. ekekekekek! *Sukati jak* :D :D Konon ko kawan yg baik. nasib blog aku dak boleh disable entry puji memuji! :P

Mior Syabab said...

haha. memang azab bro. dulu gua sampai kasi tukul dekat gigi. rasa nak patahkan je sebab saket giler bebi. hoho ^^

Ayumi_Sakura said...

bangun pagi gosok gigi....
jgn gosok mata ja..heheheh

fahmie firas said...

Best entry nie
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/