Sunday, August 9, 2009

stremyx : job vs user

Streamyx Sucks

i just got job at TM... quite nice job... i mean it... hehehehe nice la untuk 6 bulan kontrak... keje aku ni kebanyakanya berkisar tentang streamyx.... why people complaining, nape dorang nak potong, masalah-masalah yang dihadapi... my department akan do some report, try to solve it with 1000 of solution... then offer la kat customer.. senang kan keje kitorang??? hehhee

recently bos aku suh aku baca blog2 pasal org2 yang dah fed-up ngan stremyx... tekejut gak gua tgk ramai yang bengang ngan service company gua keje ni.... aku dulu pon slalu gak hangin ngan streamyx ms pakai internet... malam je leh pakai siang haram nak dapat connection...

but wht i really understand now, actually streamyx is the best connection in the country... (yeah sure). kadang-kadang masalahnya kat pengguna PC cikai je tapi bukak internet smapai 2,3 tab, pastu download lagi.... upload... heheheh mane tak slow browsing.... evev anda ambik the highest streamyx plan 4mbps belum tentu laju kalo comp overload LOL!

some more, the web itself... kita kadang2 bukak laman web yang mmg sibuk... 1000000++ ppl browsing to that web every second... and of coz the server will divided the line... so every ppl could browse... then u get slow browse la LOL! =)

the best thing is no other ISp provider in town ade costumer service on phone... (w1max ade ke??) anda leh call 100 untuk bercakap dan beramah mesra ngan staff TM... hehehe n of coz to complaining la...

hehe but seriosly la stremyx is the best... aku pernah guna brodband celcom... duh... scary.. nak bukak 1 page pon sampai gua tertido2... streamyx skurang2nya kalo lambat pun takdelah smapai gua tertido... tp sempat la jugak memerut.. =) lg, kalo die nak tukar connection(3G to GPRS, coz to maintain your connetion, so mana yang lagi kuat signal die auto tukar ke signal tu) siap ada bunyi lagi kat speaker... ala bunyi mcm kalo korang antar message guna phone pastu kasi dekat kat speaker... ade bnyikan?? mcm tu la kalo guna broadband... annoying wo..

so aku nasihatkan terus la pakai streamyx... kalo nak best upgrade la sampai 4mpbs... mcm kat office aku ni... laju je... hehehheeh

nasiahat aku lagi mana2 org yang addict ngan P2P or torrent g la guna VPN.... gila bagus... leh dpat 100kb ngan torent... coz slalu ISP provider ni die throttel some kind connection such as p2p to maintain connection speed... korg try la... tapi of coz kene bayar tp rm1 je sehari.. murah bah ... currently ade web yg provide service ni g la check... www.bolehvpn.net


Streamyx Sucks

2 comments:

shahari samohtar said...

zzz..... bukan ko pn pakai wimax ker... zzzzz... pekerja tm yg xsetia... hahaha... leaver... zzz...

rudy_tensai said...

wakakakak
itu bukan aku tu abg ipar aku
aku tumpang sekaki je bersama beliau
wakaka