Friday, August 14, 2009

konvo.... the saga continue...

yey....
gua konvo khamis lepas... akhirnya after 3 years gua n member da leh senyum sampai ke telinga.. sebu je mata aku pagi2 tu gosok baju.. hepi sgt la tu.. malam sebelum tu gua melepak kat umah lame gua kat Rumsis... jd mcm orang gila menjerit-jerit sampai sore gua serak... hahaha thnks la pada junior2 aku yang sempoi dan sentiasa menerima kehadiran gua ngan tangan terbuka...

masa kat seri negeri gua tengok member2 gua sume smart2.. mcm nak g nikah pon ade gua tgk... kecewa sket coz org yang kita sayang tak datang... alih2 die datang gak... tu pon mcm terpaksa... kelam-kabot nak balik... tekanan gak gua... ms2 hepi mcm ni of coz nak dikongsikan ngan org tersayang.... kenelah igatkan hati ni supaya selalu bersabar... ucapan tahniah hanya melalui sms... die tak tau ke die penting bagi aku?

dengan muke yang berkerut2 gua cuba tarik2 muke hepi... bro gua pesan hari konvo mane leh bt muke sedih2.. btul gak... gua baling jauh2 kejadian tadi... gua cari2 member batch gua... jmp pon... perg... tak sangka gua dorg dah lengkap berjubah... isap rokok sket bg hilang sakit ht + nervous...

gua ambik tempat dpn sekali... kemera sebelah je.. kjap2 muke ktrg msuk screen... awl2 tu kontrol... lame2 pegi telungkup... gua tgk atas... ade budak koir... gua teingat ms gua sem 1. gua pun koir konvo... skaramg ni gua yang konvo... da 3 tahun rupanya...

samapai giliran gua, gua naik pentas... salam dato' ali... akhirnya gua dapat skrool yang gua cari selam 3 tahun kat KUIM... gua bukak... dalam tu ade sekeping kertas putih... "TAHNIAH, transkripsi penuh boleh diperolehi pada 5 oktober 2009"... kene mintak cuti lagi ni....

gua kuar dari dewan... gua cari parent gua... gua peluk dua2... da byak dorang korban untuk gua,,, sebak gak la sket... gua relax je... cool... ngah gua syahdu2 tu gua dengar orang paggl gua... kat suatu sudut gua tgk membe2 gua ngah lambai2... sohai... dorang datg gak... itulah org ckp kawan ni sampai ke mati... walupon tak konvo lagi dorg dtg gak... cool la bro...

gua melompat ngan membe.. nak bgi effect terbg kat gambar... kelakar....

then gua ambik gambar ngan family gua... pastu ngan classmate... sempoi je dorg ni... mmg the best la bdk2 ni... 3thun gua habiskan ngan dorg... susah senang belajar tu kitorng kongsi ramai2.. but then semua bebaloi pada hari ni.. congratulation n gud luck guys...

then gua melangkah pulang... insyallah kalo de jodoh kitrng jmp lagi... gua hepi... but still terasa kurang...

2 comments:

NuRuL pRoPeRty.. said...

huahua..
sedih tul..
ade rezki leh jmpe lg..
nway gd luck bro..heheh..jgn lpe aku..
url aku~luvpumpkins.blogspot.com

faexah said...

anduk..congratulationssss... apala perasaan ko time konvo ea? xsbr ak nak merasai keenakannya. haha... anyway, tahniah! sda keja sound ak, ko blanja kfc pagi, mcD ptg, tghari pg bjalan2 mcuci mata. klaw da duit lebih ble blikan ak kasut ka, baju ka.. ok ? set! trima kasih nizam!. hahaha