Monday, December 7, 2009

musim mengawan

lu orang penah becinta? gua tak penah... gua innocent beb... wakakaka... ehem2... gua sebenarnya nk serius pada post kali ni... 2,3 post sebelum ni gua byk cite pasal diri gua... kali ni gua nk cite pasal member gua... 2,3 hari lepas gua dapat mesg syahdu dari member gua, syed... kesian beliau... percintaan yang beliau dan awek beliau pupuk nampaknya makin samar2... semua akibat dr kekangn masa dan jarak...

"beb gua rase gua py nasib akan sm mcm lu la, mksud gua pasal awek gua..." tu la mesg beliau yg syahdu tu.. tp msih kurang ajar kerana perli gua dalam ms yang same...

"lu nape beb? da nk mampos?" tp sebab gua ni prihatin soal kengkawan gua pon respond ngan baek hati tp msih kasar coz nk tunjuk cool... gua call beliau..

"pong...pang...sedih..bla...bla..cinte...kui..kui...sayang..." make bercerita la beliau tentang kekasih hati beliau yang sebenarnya gua yang recommend kat beliau ms kolej dulu tu... kalo syed ni awek konfem gua da ambik kesempatan ngorat... wakaka tp beliau jejaka seperti gua... so gua rilex je dgr luahan beliau...

gua heran gak... begitu py hard core becinte pon leh jd mcm tu... gua kesian sebenarnya kat syed coz gua tau beliau amat serius dalam perhubungan beliau ngan awek beliau... dulu ms kat kolej ramai gak minat kat beliau tp beliau bt derk je... gile setia py kumbang... skrang ni beliau kat sabah, awek beliau kat melake tp beliau msih setia... gle romantik... mcm winter sonata...

awek beliau tu classmate gua ms kat kolej... beliau pun seorang yg setia jgk.. tu sebab gua kasi recommend diorang dua orang... tp tu la... bukan senang nk jage hubungan jarak jauh... gua pasti dua2 pihak pon ngah bersedih sekarang ni.. perpisahan kerana terpaksa... bukan senang nk handle... coz hati ms saling syg... gua pun rs sedih skit2... teringat pengalaman gua ms frust dulu2... gle gampang... hati seperti disiat2 ngan berus dawai... berselerak... berkecamuk.. haru biru... tak tentu arah...

then, member gua yang kat selayang ni pon ditimpa nasib yang same... beliau nak ngorat sorang awek ni.. tp awek tu da ada boypren... awal2 beliau amat bersemangat nak ngorat konon nk rampas tp bile da lame2 ni beliau sedar beliau sebenarnya dipermainkan... gua tak berape kesian kat beliau coz beliau mmg ramai awek2 lain... da la tu bukan nk passing kat dua barang seorang dua... panas gak hati.. (hahaha)

agak2 syed da habis luah perasaan beliau kat gua... sambil diiringi lagu kenangan terindah dendangan kumpulan Samsons, gua pon respond penuh perihatin dan saksama...

"relax ar bro... biase la tu... musim mengawan lu da tamat la tu... tggu la tahun depan lak..."

keadaan hening seketika... lame syed berdiam diri... gua tau beliau sedih... gua biarkan je...

tibe2 beliau bersuare...

"B**i!!!" balas beliau ringkas tapi padat...


****************************

"Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan....."

4 comments:

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
cdey jugak bace entry niw, trinGat kenangan dulu2..huHu..nyway ak akui mmG byk ujian n cabaran c0uple jarak jauh niw, bukan senanG nak handle beb..
m0ga Syed tabah lalui hari2 sbgini, ak yakin musim mngawan yG lebih indah mewanGi akn dia temui nanti..kirim salam kat dia br0..

rudy_tensai said...

ngahahah
relax2...
ko ckp org ni..
ko py musim mengawan da sampai blom?
hehehe

Azrai Ahmad Zamri said...

hahaAa...
ak mngawan tak kira musim la br0..
huhu, nyway ak mmG plan nak sambung degreE intake july nnti..harap2 da rezeki la..smentara tu duk trbungkam je la, nak keje smntara pun tak jumpe2 lG nie..huHu

Ezy said...

ala... jodoh tak kemananya even sejuta kilometer pun~ dont sad sad lol~ better girl s waiting 4 him lol in the future~